به گزارش بازرگاني خبرگزاري مهر، افرادي که اطلاعات کمي در مورد مهندسي دارند، شايد فکر کنند عضويت نظام مهندسي تنها با اتمام تحصيلات، ميسر مي‌شود؛ اما اگر کمي از قوانين نظام مهندسي سر در بياوريد، متوجه مي‌شويد که براي عضويت نظام مهندسي بايد از يک اساسي به نام آزمون نظام مهندسي بگذريد. قبولي در اين آزمون به شما کمک مي‌کند به عنوان يک مهندس به رسميت شناخته شويد و شرايط شغلي خود را بهبود دهيد. نکات مهمي وجود دارد که به موفقيت شما در آزمون نظام مهندسي کمک مي‌کند. در ادامه اين مطلب قصد داريم شما را با اين آزمون بيشتر آشنا کنيم.


زمان و مکان آزمون نظام مهندسي


آنچه در مورد آزمون نظام مهندسي بايد بدانيم


براي عضويت نظام مهندسي بايد از زمان و مکان آن اطلاع يابيد. اين آزمون دو بار در سال برگزار مي‌شود. بر اساس يک روال قديمي، معمولاً اين آزمون يک بار در نيمه اول سال و يک بار در نيمه دوم سال برگزار مي‌شود. براي شرکت در اين آزمون حدود دو ماه قبل مي‌توانيد براي ثبت‌نام اقدام کنيد. آزمون نظام مهندسي معمولاً در هر استان و اغلب شهرها يا مراکز استان‌ها برگزار مي‌شود و داوطلبان مي‌توانند در نزديک‌ترين مراکز امتحاني، حضور يابند. البته اين موضوع قبل از برگزاري آزمون و در زمان ثبت‌نام مشخص مي‌شود.


شرکت‌کنندگان در آزمون نظام مهندسي


شايد اين سوال براي شما پيش آيد که با چه مدرکي مي‌توانم در اين آزمون شرکت کنم؟ شرکت‌کنندگان در آزمون نظام مهندسي همگي مهندساني هستند که از رشته‌هاي تحصيلي عمران، معماري، برق، مکانيک، شهرسازي، نقشه‌کشي و ترافيک فارغ‌التحصيل شده‌اند و قصد دارند در بازار مسکن به جايگاه خوبي دست يابند.


تحصيلات داوطلبان در آزمون نظام مهندسي


تحصيلات يکي از نکات مهمي است که در عضويت نظام مهندسي اهميت مي‌يابد. بر اساس آخرين تغييرات نظام مهندسي در سال 1403 شما پس از گذشت 3 سال از کارشناسي، 2 سال از کارشناسي ارشد و يک سال از دکتري مي‌توانيد در اين آزمون شرکت کنيد. يعني بلافاصله پس از پايان تحصيلاتتان اجازه نداريد با مدرک جديدتان در اين آزمون شرکت کنيد.


حيطه‌هاي آزمون نظام مهندسي


آزمون نظام مهندسي در سه حيطه اصلي نظارت، اجرا و محاسبات برگزار مي‌شود. مدت زمان پاسخگويي به سوالات آزمون نظارت و اجرا معمولاً 150 دقيقه و سوالات آزمون محاسبات 210 دقيقه است. آزمون نظارت و اجرا معمولاً در يک روز برگزار مي‌شوند؛ اما آزمون طراحي و محاسبات در روز بعد برگزار مي‌شود.


قبولي در آزمون نظام مهندسي


جالب است بدانيد که شرط قبولي در آزمون نظام مهندسي کسب نمره 50 از 100 است. در اين آزمون هيچ امتياز يا رتبه‌اي اهميت ندارد. تمامي داوطلبان براي اين که به عنوان يک مهندس به رسميت شناخته شوند و عضويت نظام مهندسي را اخذ کنند، موظف به کسب نمره 50 هستند. يعني بايد به نصف سوالات پاسخ صحيح دهند. پس رتبه شما در مقايسه با ديگر شرکت‌کنندگان، اهميتي در قبولي شما نخواهد داشت.


شانس قبولي در آزمون نظام مهندسي


آنچه در مورد آزمون نظام مهندسي بايد بدانيم


مؤسسات مختلف در مورد شانس قبولي در آزمون نظام مهندسي صحبت‌هاي زيادي مي‌کنند. مهندسان و مديران زيادي عقايد متفاوتي در مورد شانس قبولي در اين آزمون دارند. اما طبيعتاً شانس قبولي در آزمون نظارت و اجرا بالاتر است. به طوري که بر اساس آمارهاي قبولي، در آزمون نظارت و اجرا از هر 100 نفر 30 الي 40 نفر قبول مي‌شوند؛ اما در آزمون طراحي و محاسبات از هر 100 نفر تنها 3 الي 5 نفر موفق مي‌شوند به 50 درصد سوالات پاسخ صحيح دهند.


اعتبار و ارزش قبولي در آزمون نظام مهندسي


شنيدن اين که احتمال قبولي در آزمون نظام مهندسي چندان هم بالا نيست، بسياري از فارغ‌التحصيلان را مأيوس مي‌کند. اما چه چيزي باعث مي‌شود که هر بار تعداد زيادي براي شرکت در اين آزمون ثبت‌نام کنند؟ قبولي در آزمون نظام مهندسي موجب به رسميت شناخته شدن شما در جامعه مهندسان مي‌شود. شما مي‌توانيد حق امضا بگيريد و در بسياري از شرکت‌ها، دفاتر فني، مؤسسات و … مشغول به کار شويد. به علاوه، با قبولي در اين آزمون، اختياراتي به شما داده مي‌شود که به پايه و درجه شما بستگي دارد. اعتبار پروانه اشتغال نظام مهندسي 3 سال است.


درجه پروانه اشتغال نظام مهندسي


با قبولي در آزمون نظام مهندسي، نه تنها حق عضويت نظام مهندسي را کسب مي‌کنيد، بلکه مي‌توانيد بر اساس تجربه خود اختيارات و شرايط بهتري داشته باشيد. سازمان نظام مهندسي به مهندسان باتجربه و متخصص‌تر اعتبار بيشتري مي‌دهد و آن‌ها را از بقيه مهندسان جدا مي‌کند. به عبارت ديگر، شما مي‌توانيد بر اساس سابقه عضويت در نظام مهندسي، شرايط شغلي بهتري داشته باشيد. بر اساس تغييرات نظام مهندسي در سال 1403 و مطابق با ماده 11 آئين‌نامه اجرايي اين سازمان، پس از گذشت 4 سال از تاريخ اخذ پايه 3 نظام مهندسي، شما مي‌توانيد به پايه 2 ارتقا پيدا کنيد و پس از 5 سال مي‌توانيد از پايه 2 به پايه 1 برسيد. پس از پايه 1 مي‌توانيد به درجه مهندس ارشد برسيد که نتيجه سال‌ها زحمت و تجربه است!


آزمون جزوه باز!


آزمون نظام مهندسي به صورت جزوه باز است. شما هيچ محدوديتي نخواهيد داشت و مي‌توانيد هر کتاب يا جزوه‌اي به همراه خود داشته باشيد. فقط بايد بتوانيد به 30 سوال از 60 سوال آزمون پاسخ صحيح دهيد! البته جزوه باز بودن آزمون نظام مهندسي به دليل سخت بودن يا پيچيده بودن سوالات نيست. جزوه باز بودن اين آزمون، بيشتر به اين دليل است که سوالات از قوانين نظام مهندسي و مباحث مقررات ملي ساختمان و ديگر کتب مرجع طراحي مي‌شوند.


جمع‌بندي


شرکت و قبولي در آزمون نظام مهندسي، لازمه عضويت نظام مهندسي است. قبولي در اين آزمون چندان هم دشوار نيست و با کسب تجربه و تلاش و مطالعه به دست مي‌آيد. اين آزمون معمولاً دو بار در سال برگزار مي‌شود. به گزارش سايت خبري آي ساختمان isakhteman.ir اغلب شرکت‌کنندگان معمولاً در آزمون نظارت و اجرا شرکت مي‌کنند که شانس قبولي در آن بيشتر بوده و به نسبت آسان‌تر است.


سايت خبري آي ساختمان يک منبع معتبر و جامع براي اخبار و اطلاعات مرتبط با عرصه ساخت و ساز، معماري، شهرسازي، و مسکن است. اين سايت يک منبع اطلاعاتي براي مهندسان عمران، معماران، شهرسازان، توسعه‌دهندگان، و تمامي افراد علاقه‌مند به دنياي ساختمان است.


اگر مي‌خواهيد از اخبار روز نظام مهندسي و ساختمان در ايران و سراسر دنيا باخبر باشيد، به سايت آي ساختمان مراجعه کنيد.


 


اين مطلب، يک خبر آگهي بوده و خبرگزاري مهر در محتواي آن هيچ نظري ندارد.

معرفي رشته اويونيك هواپيما

آنچه در مورد آزمون نظام مهندسي بايد بدانيم

آزمون ,نظام ,مهندسي ,قبولي ,مي‌شود ,مي‌توانيد ,نظام مهندسي ,آزمون نظام ,عضويت نظام ,برگزار مي‌شود ,آزمون نظارت ,بهتري داشته باشيد
مشخصات
آخرین جستجو ها